באחריות הרשויות המקומיות לבטח את כל התלמידים עד גיל 18, הפרמיה נגבית מההורים בתחילת השנה. התלמיד מכוסה גם אם לא נגבה תשלום מהוריו בגין הביטוח. חלק ניכר מההורים אינם מודעים לכך שילדיהם מבוטחים בפוליסת ביטוח תאונות אישיות המאפשרת קבלת פיצוי כספי בגין תאונות אישיות בזמן הלימודים או מחוץ למסגרת הלימודים.
לעיתים מדובר בסכומי פיצוי גבוהים מאד.
חשוב לציין שהזכאות לפיצוי בביטוח תלמידים קיימת גם במקרים שבהם התאונה קרתה בעקבות מעשה שובבות של הילד או אפילו התרשלות או של ההורים או כל גורם אחראי אחר. במקרים רבים ניתן לקבל כפל פיצוי אם הפגיעה נובעת מהשגחה לקויה במוסד החינוכי או בפעילות פנאי אחר הצהריים, בבית הספר, ברחוב או כתוצאה ממפגע, ליקוי בטיחותי וכיו"ב.
בכל מקרה של תאונת תלמידים מומלץ להתייעץ עם עורך דין תאונות תלמידים, במקרים רבים ניתן לתבוע בנוסף לפוליסת תאונות אישיות של התלמיד את הגורם האחראי לתאונה ולקבל כפל פיצוי.
כך למשל ילד שנפגע במסגרת פעילות בית הספר עקב רשלנות בהשגחה של המורים או עקב מפגע בתשתיות בית הספר ומתקניו, זכאי גם לתבוע את משרד החינוך או הרשות המקומית ולקבל בגין אותה פגיעה פיצוי נוסף לזה המשולם על פי פוליסת תאונות אישיות. ילדים שנפגעו בגני משחקים עקב תקלה או מפגע בטיחותי במתקנים , קיבלו פיצוי גם מהרשות המקומית וגם על פי פוליסת תאונות אישיות.
ילדים שנפגעו בעת נפילה מאופניים בשל בור במדרכה או מפגע בטיחותי אחר זכאים לתבוע את הרשות האחראית לתקינות המדרכה או הכביש בנוסף לפוליסת תאונות אישיות .במקרים של תאונות דרכים, פעולות איבה או מלחמה, מחלה שאינה נובעת מתאונה אין כיסוי ביטוחי. תביעה בהתאם לפוליסות תאונות תלמידים מתיישנת כעבור שלוש שנים מיום אירוע התאונה. מכיוון שמדובר בקטינים מניין שלוש השנים מתחיל רק מהגעתם לגיל 18, משמעות הדבר שניתן להגיש תביעה עד הגיע הילד לגיל 21.